Tulip: ntuziaka maka ojiji, analogues na nyocha, ọnụahịa na ụlọ ahịa ọgwụ nke Russia

Atorvastatin - nhota inhibitor HMG-CoA reductasesonyere na nchịkọta cholesterol na imeju. Na mgbakwunye, ọgwụ na - enyere aka ịbawanye ọnụ ọgụgụ nke ndị na - anabata ya - LDL na mkpụrụ ndụ, nke na - eduga n'ịba ụba na metabolism nke LDL. Na-enyere ọkwa dị ala cholesterol, lipoproteins, LDL cholesterol, apolipoprotein-B.

Na ndị ọrịa na- hypercholesterolemia (ezi na ulo) gwakọtara hyperlipidemia na-ebelata ọkwa Cholesterol VLDL na TG.

N'ihe dị 40 mg, ọgwụ ahụ na-ebelata LDL site na 50%, cholesterol site na 37%, triglycerides na 29%, yana apo-B site na 42%. Dabere na dose, ọ na-ebelata ọkwa nke LDL na familial hypercholesterolemia, nke na-eguzogide ọgwụgwọ na ọgwụ ndị ọzọ na-eme ka egbugbere ọnụ dị ala. Mmetụta ahụ na-apụta n'ime izu nke atọ site na nmalite ọgwụgwọ, a na-enwetakwa mmetụta kachasị na otu ọnwa.

Mlọ ọgwụ

Usoro ịmịrị ahụ dị elu. A na-ekpebi Cmax n'ime ọbara mgbe awa 2. Mbelata nke cholesterol LDL anaghị adabere na oge ị theụ ọgwụ (n'ụtụtụ ma ọ bụ na mgbede). Enwere mmekọrịta dị n’etiti ogo na nzere.

Bioavailability dị ala -12%, nke ejikọtara ya na metabolism metabolism na ngọngọ nri. Nkwurita okwu na-edozi ọbara ọbara 98%. Ọ na-metabolized na imeju n'okpuru ọrụ nke isoenzymes na e guzobere metabolites nọ n'ọrụ. Ọrụ nke metabolites dị ihe dị ka awa 20-30. Ọ bụ mịrị amịrị na eriri afọ. T1 / 2 - 14 awa. Na mmamịrị, 2% nke ọgwụ a kpebiri ka ekpebiri.

Ihe ngbanwe

  • ọrịa imeju
  • hypersensitivity
  • myopathy,
  • ime na lactation,
  • afọ ruo afọ 18
  • anabataghi lactose.

Eji nlezianya tụọ mgbe hyperthyroidism, hypotension akwara, sepsiselectrolyte ahaghioke.

Nsonaazụ

Mmeghachi azụ na-esokarị:

  • isi ọwụwa astheniaadịghị ike ehighi ura, paresthesia,
  • myalgiankwonkwo na azu mgbu,
  • ọnya ọnyá, itching, urticaria,
  • nsogbu ịla azụ.

Ọ na-enwekarị mmeghachi omume ọjọọ:

  • amnesia, nsogbu neuropathy akụkụ,
  • ịba ọcha n'anya, jaundice, anorexia, ọria aru,
  • ogwe myositis, rhabdomyolysis,
  • tinnitus
  • angioedema, polymorphic erythema,
  • hyper- ma ọ bụ hypoglycemia, mụbara ọkwa nke CPK n'ime ọbara.
  • thrombocytopenia,
  • alopecia,
  • uru dị arọ, mgbanwe na ikike.

Tulip, ntuziaka maka ojiji (Usoro na usoro onunu ogwu)

Ana-eji ọgwụ a na-ekwu okwu n'oge ọ bụla n'ụbọchị.

Ọgwụ nke ọgwụ ahụ na-adabere n'ọtụtụ cholesterol nke onye ọrịa na-esite na 10 mg ruo 80 mg kwa ụbọchị. Ọtụtụ mgbe, a na-enye 10 mg ma ọ bụ 20 mg ọgwụ. Ọrịa shuga kachasị 80 mg.

Kwa izu 3-4, a na-achịkwa ọkwa nke lipids ma na-edozi ọgwụ nke ọgwụ ahụ. N'ime ndị ọrịa nwere nsogbu gbasara akụrụngwa ezumike, a naghị edozi dose ahụ. Ọ bụrụ na ọrụ umeji ezughi oke, ihe a na-agbadata site na ilele transminases mgbe niile (ACT na ALT).

Mmekorita

Mgbe etinyere ya na fibrates, erythromycin, cyclosporine, clarithromycin, antifungal na ọgwụ mgbochi immunosuppressive, nicotinic acid ihe ọghọm nke myopathy na-abawanye.

Ndị na-egbochi CYP3A4 Isoenzyme mee ka mmụba nke atorvastatin ịta.

Cyclosporin na-eme ka bioavailability na ịta nke atorvastatin dịkwuo elu. Erythromycin, diltiazem na clarithromycin mee ka ị ofụ ọgwụ ọjọọ bukwuo ibu. Itraconazole na-eduga na mmụba na AUC nke atorvastatin ugboro atọ.

Juiceụbiga mmiri ọpeụpeụ gabigara ókè na-eme ka mmụba nke atorvastatin dị elu.

Nkwonkwo eji efavirenz ma obu rifampicin gụnyere mbelata ọgwụ ị theụ ọgwụ.

Antacids belata ịta ọgwụ a na 35%.
Mmetụta ọgbụgbọ hypolipidem mgbe ejiri ya colestipol dị elu karịa ọgwụ ọ bụla n'otu n'otu.

Mgbe itinye akwụkwọ digoxin na atorvastatin na usoro onunu ogwu di elu, ntughari nke digoxin na abawanye. Atorvastatin na - emechi prothrombin oge mgbe ejikọtara ya na ya warfarin. Amlodipine anaghị emetụta ọgwụ pharmokokinetics nke ọgwụ a.

Analogs nke Tulip

Atọ, Atoris, Atorvastatin, Atorvastatin-Teva, Thorvacard, Liptonorm, Novostat, Torvazin, Torvalip, Torvas.

Nyocha Tulip

Ọgwụ kachasị dị irè maka ịgwọ ọrịa hyperlipidemia bụ statins, irè nke gosipụtara na ọmụmụ ọgwụ. Na omume, eji ọgwụ izizi ha na mkpụrụ ndụ ihe eji eme ihe. atorvastatin (Tulip) simvastatin (Vasilip, Atherostat, Simlo), lovastatin (Holartar) Atorvastatin (Tulip) bụ ọgwụ sịntetik nke nwere ndụ ogologo oge karịa ogo ndị ọzọ. O nwere ikike wedata triglycerides. Eji m ofriọọn̄ ogwu enerieen̄ ya, ebi owot iman kiban̄ me ibot kiban̄. infarction myocardial, mkpa ịta ahụhụ na arịa. Ọ na-akụda ọganiru. atherosclerosis. Ọgwụgwọ na-amalite site na obere obere, jiri nwayọ mụbaa ya iji nweta ọkwa nke lipoproteins.

Otu n'ime nsogbu na ọgwụgwọ statin bụ ego ha na-efu, ndị ọrịa na-akọkwa ya. A na-edozi nsogbu a site na mkpụrụ ndụ ihe nketa, gụnyere Tulip. A nabatara ọgwụ ahụ nke ọma, mana enwere mmetụta ya n'akụkụ nke ụdị statins: mmụba nke ogo enzymes imeju na akwara (CPK). Na nyocha ha, ndị ọrịa attentionara ntị na nke a. Ọ bụrụ na ọkwa nke enzymes imeju akari ugboro atọ, yana CPK dị okpukpu ise karịa iwu ụlọ nyocha, a na-akagbu ọgwụ ahụ. Mgbe enzymes laghachiri na ụkpụrụ dị mma, a na-amaliteghachi ọgwụgwọ, mana a na-ewere ọgwụ ahụ na obere ala. Ọtụtụ ndị ọrịa na-ahụkwa mgbu afọ, flatulence, afọ ọsịsa ma ọ bụ afọ ntachi, na ehighị ụra nke ọma. Myopathy dị ụkọ ma bụrụ nke ihe mgbu na adịghị ike gosipụtara n’ime akwara. Ihe ndị a niile na-adịru nwa oge ma na-apụ n'anya mgbe ha nwusịrị ya.

Ihe ngosi maka ojiji

Kedu ihe na-enyere Tulip aka? Kọwaa ọgwụ ahụ n'ọnọdụ ndị a:

  • mbelata ogo nke cholesterol na cholesterol na LDL cholesterol (obere chopolete lilapropoin dị ala) na ndị ọrịa nwere hypercholesterolemia homozygous ezinụlọ (na-adịghị arụ ọrụ ma ọ bụ ezughi oke na usoro ọgwụgwọ ndị ọzọ).
  • mbelata nke mkpokọta mgbakwunye nke apo-B (apolipoprotein B), TG (thyroglobulin), Chs na Chs-LDL na mmụba nke Chs-HDL (nnukwu njupụta lipoprotein cholesterol) na ndị ọrịa nwere ngwakọta hyperlipidemia na heterozygous na-enweghị ezinụlọ na hyperol hypelestia. na ụzọ ọgwụgwọ ọgwụ anaghị agwọ ọrịa ma ọ bụrụ na arụ ọrụ ha ezughi ezu)
  • mgbochi mbụ nke nsogbu obi na ọrịa na-arịa ọrịa enweghị akparamagwa nke ọrịa obi na -akpata ọrịa obi (bute ọrịa obi), mana ya na ọtụtụ ihe ọghọm ya maka mmepe ya (ọnya ọbara, retinopathy, shuga mellitus, nicotine dependence, albuminuria, predisposition mkpụrụ ndụ, mkpụmkpụ nke HDL-C na plasma, afọ karịa 55)
  • nke abụọ mgbochi ọrịa obi na ndị ọrịa nwere ọrịa akwara ọbara.

Ntụziaka maka iji Tulip, usoro onunu ogwu

Tupu ịmalite usoro ọgwụgwọ (dị ka n'oge ọ), a ga-agbaso usoro hypocholesterolemic nke ọkọlọtọ.

A na-ewere mbadamba okwu ọnụ, n'agbanyeghị nri a na-eri. Ọgwụ a sitere na 10 mg ruo 80 mg kwa ụbọchị wee dabere ogo ọrịa ahụ na njirimara nke anụ ahụ.

Oke kachasị kwa ụbọchị bụ 80 mg kwa ụbọchị.

Usoro onunu ogwu di ka ntuziaka maka ojiji:

  • Ihe mbu (heterozygous hereditary na polygenic) hypercholesterolemia (ụdị IIa) na hyperlipidemia agwakọta (ụdị IIb): Tulip 10 mg otu ugboro n'ụbọchị. Ọ bụrụ na ọ dị mkpa, mmụba nwayọ nwayọ na dose ruo 80 mg kwere omume (mbadamba abụọ abụọ nke 40 mg ọ bụla).
  • Homozygous hereditary hypercholesterolemia: 80 mg (2 tab. Tulip 40 mg) 1 oge kwa ụbọchị.
  • Mgbochi mmepe nke ọrịa obi: Tulip 10 mg 1 oge kwa ụbọchị.
  • Ọ bụrụ na eruteghị ọkwa plasma LDL nke ọma, ọ ga - ekwe omume ịbawanye ọgwụ a na 80 mg kwa ụbọchị, dabere na mmeghachi omume onye ọrịa na oge dị ka izu abụọ ruo izu anọ.

Na nmalite ọgwụgwọ, mgbe izu 2-4 gachara, na kwa mgbe ọ bụla na-abawanye, ọ dị mkpa iji chọpụta ọkwa nke lipids na plasma iji dozie dose ahụ n'oge.

Imeghari usoro onunu ogwu maka nsogbu oru mkpuru ihe n’ile na ndi agadi achoghi ya.

Ọ bụrụ na arụ ọrụ ezumike ezumike yana na ndị ọrịa agadi, ọ naghị adị mkpa ịgbanwe mmezi ya. N'ihe banyere ọrụ imeju na - arụ ọrụ, jiri nlezianya mee ihe, na - elele ọrụ nke enzymes imeju mgbe niile.

Ọ bụrụ na mmụba a hụrụ na ọrụ nke ACT ma ọ bụ ALT karịa ugboro atọ ma e jiri ya tụnyere VGN na-adịgide, a na-atụ aro ka ịbelata ọgwụ ma ọ bụ kwụsị ọgwụ ahụ.

Ekwesịrị ịgwa ndị ọrịa banyere mkpa ịgakwuru dọkịta ozugbo ma ọ bụrụ na mgbu na-enweghị ịkọwapụta na / ma ọ bụ adịghị ike na-egosi, nke kachasị njọ yana ahụ ọkụ.

Nkọwapụta ọgwụ ọjọọ

Ihe eji agwu Tulip - agentlọ ọrụ hypolipPs.

Atorvastatin bụ ihe na - egbochi mpịakọta nke HMG-CoA reductase, enzyme nke na - agbanwe 3-hydroxy-3-methylglutaryl coenzyme A na mevalonic acid, ihe na - ebute sterols, gụnyere kọlestrọl.

A na - etinye Triglycerides (TG) na cholesterol (Xc) na nchịkọta nke lipoproteins dị obere (VLDL) n'oge njikọta akwara, banye na plasma ọbara ma na-ebuga ya na akwara akụkụ. A na-emepụta lipoproteins dị obere (LDL) site na VLDL n'oge mmekorita ndị na-anabata LDL.

Nnyocha e mere egosiwo na ịba ụba nke cholesterol, LDL na apolipoprotein B (apo-B) n'ọbara plasma na-atụnye ụtụ na mmepe nke atherosclerosis ma sokwa n'ihe ndị dị ize ndụ maka ọrịa obi, ebe ịba ụba nke nnukwu lipoproteins (HDL) na-ebelata ihe ize ndụ ahụ. mmepe nke ọrịa obi.

Atorvastatin na -ebelata mkpokọta cholesterol na lipoproteins na plasma ọbara n'ihi mgbochi nke HMG-CoA reductase, njikọ nke cholesterol na imeju na mmụba nke ọnụ ọgụgụ nke "imeju" LDL nke dị na sel, nke na-eduga n'ịba ụba na catabolism nke LDL (dịka ọmụmụ ọmụmụ siri ike).

Atorvastatin na-ebelata njikọta na itinye uche nke LDL-C, ngụkọta Ch, apo-B na ndị ọrịa nwere hyzycholesterolemia, hypercholesterolemia na hypercholesterolemia mbu.

Ọ na-ebute mbelata nke ịta cholesterol-VLDL na TG na mmụba nke mkpokọta cholesterol-HDL na apolipoprotein A-1 (apo-A).

N'ime ndị ọrịa nwere dysbetalipoproteinemia, ntinye uche nke lipoproteins Xc-LAPP na-ebelata.

Atorvastatin na doses nke 10 mg na 20 mg belata mkpokọta cholesterol zuru ezu site na 29% na 33%, LDL - site na 39% na 43%, apo-B - site na 32% na 35% na TG - site na 14% na 26%, n'otu aka ahụ, kpatara ịba ụba nke HDL cholesterol na apo-A.

Atorvastatin na doses nke 40 mg na-ebelata mkpokọta cholesterol na 37%, LDL - site na 50%, apo-B - site na 42% na TG - site na 29%, na-eme ka mmụba nke cholesterol na HDL na apo-A.

Dose na-agbadata mkpokọta LDL na ndị ọrịa nwere hyzycholesterolemia homozygous familialia, na-eguzogide ọgwụgwọ na ọgwụ ndị ọzọ na-eme ka egbugbere ọnụ dị ala.

O nweghi uto carcinogenic na mutagenic.

Mmetụta ọgwụgwọ ahụ na-ebido izu abụọ mgbe ebidochara usoro ọgwụgwọ, rute karịa mgbe izu anọ gachara ma dịgide na oge ọgwụgwọ niile.

Mkpụrụ ọgwụ Tulip dị ọnụ ala karịa

Ihe analogue dị ọnụ ala site na 104 rubles.

Atorvastatin bụ analog nke mbido Russia, yabụ na ọ na-akwụ obere ọnụ ala karịa ọgwụ ndị mba ọzọ, ọ bụ ezie na ọdịiche ya adịghị iche. Contraindicated bụrụ na hypersensitivity, n'oge ime na lactation.

Atorvastatin-Teva (mbadamba) Rating: 11 Top

Ihe analogue dị ọnụ ala site na 97 rubles.

Atorvastatin-Teva bụ ọgwụ Israel nke ihe fọrọ nke nta na-adịghị iche na nke mejupụtara, yabụ ndepụta nke ihe ndị na-egosi, contraindications na mmetụta ndị dị na ya yiri nnọọ. Ngwakọta ọrụ: calcium atorvastatin dị n'ọtụtụ usoro (dabere n'ụdị ntọhapụ.)

Ihe analogue dị ọnụ ala site na 65 rubles.

Onye na-emeputa ihe: Oxford (India)
Mwepụta Mwepụta:

  • Mbadamba 20 mg, 30 PC.
Ntụziaka maka ojiji

Lipoford nwere otu mwepụta ụdị ọgwụ “mbụ”. Ihe mejupụtara calcium trihydrate atorvastatin (nke kwekọrọ na atorvastatin 10 mg). Onye nnọchi a nwere ndepụta nke oge ịhọpụta nke ukwuu, yabụ, tupu ịmalite ọgwụgwọ, ị kwesịrị ịkpọtụrụ dọkịta.

Analogs na ihe mejupụtara ma gosipụta maka ojiji

AhaỌnụahịa na RussiaỌnụahịa na Ukraine
Amvastan --56 UAH
Atorvacor --31 UAH
Atoris 34 nkp7 UAH
Vasocline --57 UAH
Livostor atorvastatin--26 UAH
Liprimar atorvastatin54 nkp57 UAH
Thorvacard 26 nkp45 UAH
Atorvastatin 12 nkp21 UAH
Limistin Atorvastatin--82 UAH
Lipodemin Atorvastatin--76 UAH
Litorva atorvastatin----
Pleostin atorvastatin----
Tolevas atorvastatin--106 UAH
Torvazin Atorvastatin----
Torzax atorvastatin--60 UAH
Etset atorvastatin--61 UAH
Aztor ----
Astin Atorvastatin89 nkp89 UAH
Atocor --43 UAH
Atorvasterol --55 UAH
Atotex --128 UAH
Novostat 222 nkp--
Atorvastatin-Teva Atorvastatin15 nkp24 UAH
Atorvastatin Alsi Atorvastatin----
Lipromak-LF atorvastatin----
Vazator atorvastatin23 nkp--
Atorem atorvastatin--61 UAH
Vasoclin-Darnitsa atorvastatin--56 UAH

Ndepụta dị n'elu analogues ọgwụ, nke na-egosi Ndị nọchiri Tulip, bụ nke kachasị mma n'ihi na ha nwere otu ihe mejupụtara nke ihe ndị na-arụ ọrụ ma na-emekọ ihe dabere na ngosipụta maka ojiji

Analogs site na ngosipụta na usoro eji

AhaỌnụahịa na RussiaỌnụahịa na Ukraine
Vabadin 10 mg simvastatin----
Vabadin 20 mg simvastatin----
Vabadin 40 mg simvastatin----
Vasilip simvastatin31 nkp32 UAH
Zokor simvastatin106 nkp4 UAH
Zokor Forte simvastatin206 rub15 UAH
Simvatin simvastatin--73 UAH
Vabadin --30 UAH
Simvastatin 7 nkp35 UAH
Vasostat-Health simvastatin--17 UAH
Vasta simvastatin----
Kardak simvastatin--77 UAH
Simvakor-Darnitsa simvastatin----
Simvastatin-zentiva simvastatin229 rub84 UAH
Simstat simvastatin----
Alleste --38 UAH
Zosta ----
Lovastatin lovastatin52 ikp33 UAH
Human rights pravastatin----
Leskol 2586 rub400 UAH
Leskol Forte 2673 nkp2144 UAH
Leskol XL fluvastatin--400 UAH
Crestor rosuvastatin29 nkp60 UAH
Mertenil rosuvastatin179 rub77 UAH
Klivas rosuvastatin--2 UAH
Rovix rosuvastatin--143 UAH
Rosart Rosuvastatin47 nkp29 UAH
Rosuvastatin Rosator--79 UAH
Rosuvastatin Krka rosuvastatin----
Rosuvastatin Sandoz Rosuvastatin--76 UAH
Rosuvastatin-Teva Rosuvastatin--30 UAH
Rosucard Rosuvastatin20 nkp54 UAH
Rosulip Rosuvastatin13 nkp42 UAH
Rosusta Rosuvastatin--137 UAH
Roxera rosuvastatin5 rub25 UAH
Romazik rosuvastatin--93 UAH
Romestine rosuvastatin--89 UAH
Rosucor rosuvastatin----
Rosuvastatin ngwa ngwa----
Calcium Acorta Rosuvastatin249 nkp480 UAH
Tevastor-Teva 383 nkp--
Rosistark rosuvastatin13 nkp--
Suvardio rosuvastatin19 nkp--
Redistatin Rosuvastatin--88 UAH
Rustor rosuvastatin----
Livazo pitavastatin173 rub34 UAH

Ngwakọta dị iche iche, nwere ike yikọ ọnụ na njiri na usoro nke ngwa

AhaỌnụahịa na RussiaỌnụahịa na Ukraine
Gemfibrozil Mpempe--780 UAH
Lipofen cf fenofibrate--129 UAH
Tricor 145 mg fenofibrate942 nkp--
Trilipix Fenofibrate----
Pms-cholestyramine nwere mmanụ oroma na-acha ọbara ọbara mgbe niile--674 UAH
Pumpkin Mkpụrụ Mmanụ Pumpkin109 nkp14 UAH
Ravisol Periwinkle obere, Hawthorn, Meadow clover, chestnutnut, White mistletoe, Sofora Japanese, Horsetail--29 UAH
Sicode mmanụ azụ----
Ngwakọta vitamin kadrum nke ọtụtụ ihe dị ike1137 nkp74 UAH
Nchikota Omacor nke otutu ihe aru oru1320 nkp528 UAH
Azụ mmanụ azụ25 nkp4 UAH
Nchikota Epadol-Neo nke otutu ihe aru oru--125 UAH
Ezetrol ezetimibe1208 rub1250 UAH
Repata Evolokumab14 500 nkpUAH 26381
Praroent alirocoumab--28415 UAH

Etu esi achọta analog dị ọnụ ala nke ọgwụ na-akwụ ụgwọ?

Iji chọta analog dị ọnụ ala na ọgwụ, njiri mara ma ọ bụ ntụgharị, nke mbụ anyị na-atụ aro ị payinga ntị na ihe mejupụtara ahụ, ya bụ otu ihe ahụ na njiri mara maka ojiji. Otu ihe eji eme ọgwụ eme ihe ga-egosi na ọgwụ ahụ kwekọrọ na ọgwụ ahụ, ọgwụ kwekọrọ ma ọ bụ ọgwụ ọzọ. Agbanyeghị, echefula maka ihe ndị na - adịghị ike nke ọgwụ ndị yiri ya, nke nwere ike imetụta nchekwa na ịdị irè. Echefula banyere ntuziaka nke ndị dọkịta, ọgwụ ịchọrọ onwe gị nwere ike imerụ ahụ ike gị, yabụ gbaa dọkịta gị mgbe niile tupu ị beforeụ ọgwụ ọ bụla.

Sdị Usoro Ọgwụ

reg. Mba: P N015755 / 01 nke 02/02/09 - ebighi ebiRebọchị ndebanye aha: 01/11/13
AKULKỌ ®
reg. Mba: P N015755 / 01 nke 02/02/09 - ebighi ebiRebọchị ndebanye aha: 01/11/13
reg. Mba: LP-000126 site na 01/11/11 - ebighi ebiRebọchị ndebanye aha: 01/12/16

Leasedị ntọhapụ, ihe mejupụtara na nkwakọ

Mbadamba ihe mkpuchi acha ọcha ma ọ bụ nke na-acha ọcha, okirikiri, biconvex, nke a kanyere na "HLA 10" n'otu akụkụ, echiche mgbaji: mbadamba ọcha.

Taabụ 1
atorvastatin (n'ụdị calcium atorvastatin)10 mg

Ndị pụrụ iche: lactose monohydrate - 34.8 mg, croscarmellose sodium - 19.2 mg, hyprolose - 2 mg, polysorbate 80 - 2.6 mg, magnesium oxide - 26 mg, colloidal silicon dioxide - 1.2 mg, magnesium stearate - 1 mg, microcrystalline cellulose - ruo 250 mg .

Ihe mejupụtara Shell: hypromellose - 2.976 mg, hyprolose - 0.744 mg, titanium dioxide (E171) - 1.38 mg, macrogol 6000 - 0.6 mg, talc - 0.3 mg.

10 PC - blisters (3) - ngwugwu nke kaadiboodu.
10 PC - blisters (9) - ngwugwu nke kaadiboodu.

Mbadamba ihe mkpuchi edo edo dị okirikiri, okirikiri, biconvex, yana ihe osise "HLA 20" n'otu akụkụ, lee anya na mgbaji: mbadamba ọcha.

Taabụ 1
atorvastatin (n'ụdị calcium atorvastatin)20 mg

Ndị pụrụ iche: lactose monohydrate - 34.8 mg, croscarmellose sodium - 19.2 mg, hyprolose - 2 mg, polysorbate 80 - 2.6 mg, magnesium oxide - 26 mg, colloidal silicon dioxide - 1.2 mg, magnesium stearate - 1 mg, microcrystalline cellulose - ruo 250 mg .

Ihe mejupụtara Shell: hypromellose - 2.976 mg, hyprolose - 0.744 mg, titanium dioxide (E171) - 1.368 mg, macrogol 6000 - 0.6 mg, talc - 0.3 mg, iron oxide odo (E172) - 0.012 mg.

10 PC - blisters (3) - ngwugwu nke kaadiboodu.
10 PC - blisters (9) - ngwugwu nke kaadiboodu.

Mbadamba ihe mkpuchi acha ọcha nwere agba aja aja na-acha odo odo, okirikiri, biconvex, nke a kanyere na "HLA 40" - n'otu akụkụ, echiche mgbaji: mbadamba ọcha.

Taabụ 1
calcium atorvastatin41.43 mg
nke kwekọrọ na ọdịnaya nke atorvastatin40 mg

Ndị pụrụ ichemicrocrystalline cellulose - 284.97 mg, lactose monohydrate - 69.6 mg, croscarmellose sodium - 38,4 mg, hyprolose - 4 mg, polysorbate 80 - 5.2 mg, magnesium oxide - 52 mg, sillofon dioxide - 2.4 mg, magnesium stearate - 2 mg.

Ihe mejupụtara Shell: hypromellose - 5.952 mg, hyprolose - 1.488 mg, titanium dioxide - 2.736 mg, macrogol 6000 - 1.2 mg, talc - 0.6 mg, iron ironide (E172) - 0.024 mg.

10 PC - blisters (3) - ngwugwu nke kaadiboodu.

Omume ọgwụ

Atorvastatin bụ ihe na - egbochi mpịakọta nke HMG-CoA reductase, enzyme nke na - agbanwe 3-hydroxy-3-methylglutaryl coenzyme A na mevalonic acid, ihe na - ebute sterols, gụnyere kọlestrọl.

A na - etinye Triglycerides (TG) na cholesterol (Xc) na nchịkọta nke lipoproteins dị obere (VLDL) n'oge njikọta akwara, banye na plasma ọbara ma na-ebuga ya na akwara akụkụ. A na-emepụta lipoproteins dị obere (LDL) site na VLDL n'oge mmekorita ndị na-anabata LDL.

Nnyocha e mere egosiwo na ịba ụba nke cholesterol, LDL na apolipoprotein B (apo-B) n'ọbara plasma na-atụnye ụtụ na mmepe nke atherosclerosis ma sokwa n'ihe ndị dị ize ndụ maka ọrịa obi, ebe ịba ụba nke nnukwu lipoproteins (HDL) na-ebelata ihe ize ndụ ahụ. mmepe nke ọrịa obi.

Atorvastatin na -ebelata mkpokọta cholesterol na lipoproteins na plasma ọbara n'ihi mgbochi nke HMG-CoA reductase, njikọ nke cholesterol na imeju na mmụba nke ọnụ ọgụgụ nke "imeju" LDL nke dị na sel, nke na-eduga n'ịba ụba na catabolism nke LDL (dịka ọmụmụ ọmụmụ siri ike).

Atorvastatin na-ebelata njikọta na itinye uche nke LDL-C, ngụkọta Ch, apo-B na ndị ọrịa nwere hyzycholesterolemia, hypercholesterolemia na hypercholesterolemia mbu.

Ọ na-ebute mbelata nke ịta cholesterol-VLDL na TG na mmụba nke mkpokọta cholesterol-HDL na apolipoprotein A-1 (apo-A).

N'ime ndị ọrịa nwere dysbetalipoproteinemia, ntinye uche nke lipoproteins Xc-LAPP na-ebelata.

Atorvastatin na doses nke 10 mg na 20 mg na-ebelata mkpokọta cholesterol site na 29% na 33%, LDL - site na 39% na 43%, apo-B - site na 32% na 35% na TG - site na 14% na 26%, n'otu n'otu, kpatara ịba ụba nke HDL cholesterol na apo-A.

Atorvastatin na doses nke 40 mg na-ebelata mkpokọta cholesterol na 37%, LDL - site na 50%, apo-B - site na 42% na TG - site na 29%, na-eme ka mmụba nke cholesterol na HDL na apo-A.

Dose na-agbadata mkpokọta LDL na ndị ọrịa nwere hyzycholesterolemia homozygous familialia, na-eguzogide ọgwụgwọ na ọgwụ ndị ọzọ na-eme ka egbugbere ọnụ dị ala.

O nweghi uto carcinogenic na mutagenic.

Mmetụta ọgwụgwọ ahụ na-ebido izu abụọ mgbe ebidochara usoro ọgwụgwọ, rute karịa mgbe izu anọ gachara ma dịgide na oge ọgwụgwọ niile.

Usoro usoro onunu ogwu

Tupu ịmalite iji ọgwụ Tulip ® mee ihe, onye ọrịa ahụ kwesịrị ịkwado usoro nri hypocholesterolemic, nke ọ ga-anọgide na-agbaso oge ọgwụgwọ ọgwụ ahụ.

A na-ewere ọgwụ ọnụ site na ọnụ, n'agbanyeghị oge nri. Ọgwụ nke Tulip ® dị site na 10 mg ruo 80 mg kwa ụbọchị, ma ahọpụtara na-eburu n’uche mbido nke LDL-C, ebumnuche nke usoro ọgwụgwọ ahụ na nzaghachi ọgwụgwọ onye ahụ na ọgwụgwọ ahụ.

Maka ọtụtụ ndị ọrịa, usoro izizi bụ 10 mg 1 oge / ụbọchị.

Na nmalite ọgwụgwọ, mgbe izu 2-4 gasịrị na / ma ọ bụ mgbe ịbawanye ọgwụ nke Tulip ®, ọ dị mkpa ijikwa mkpokọta lipids na plasma ọbara na, ọ bụrụ na ọ dị mkpa, dozie ọgwụ ahụ.

Oke kachasị kwa ụbọchị bụ 80 mg / ụbọchị.

Ihe mbu (heterozygous hereditary na polygenic) hypercholesterolemia (ụdị IIa) na hyperlipidemia agwakọta (ụdị IIb)

N'ọtụtụ oge, o zuru ezu iji ọgwụ Tulip ® na ọgwụ nke 10 mg 1 oge / ụbọchị (ọ ga-ekwe omume iji atorvastatin na mbadamba 10 na 20 mg). Ọ bụrụ na ọ dị mkpa, mmụba nwayọ nwayọ na ọnụọgụ ruo 80 mg (mbadamba abụọ nke 40 mg) ga - ekwe omume, dabere na mmeghachi omume nke onye ọrịa na obere elekere nke izu 2-4, ebe ọ bụ na achọpụtara ọgwụgwọ ọgwụgwọ mgbe izu abụọ gachara, na nsonaazụ ọgwụgwọ kachasị mgbe izu anọ gachara. Site n'ọgwụgwọ ruo ogologo oge, mmetụta a na-adịgide.

Homozygous hereditary hypercholesterolemia

A na-eji ọgwụ Tulip ® mee ihe n'ọtụtụ oge iji 80 mg (mbadamba abụọ nke 40 mg) 1 oge / ụbọchị.

Mgbochi Ọrịa Obi

A na-eji Tulip ® na dose 10 mg 1 oge / ụbọchị. Ọ bụrụ na enwetaghị ntinye uche zuru oke nke LDL na plasma, ọ ga - ekwe omume ịbawanye ọgwụ nke ọgwụ ahụ ka 80 mg / ụbọchị, dabere na nzaghachi onye ọrịa na obere oge nke izu 2-4.

Dose mmezi nke ọgwụ Tulip ® ndị ọrịa nwere ọrụ ezumike ọrụ na ndị ọrịa agadi achoghi ya.

Na ndị ọrịa nwere nsogbu imeju Nwepu nke atorvastatin site n’ahu na-adalata, ya mere eji akwado ya ka o jiri nlezianya jiri nlezianya na-eme ihe banyere mbufụt hepatic: ACT na ALT. Y’oburu na ahuru na-abawanye na oru nke ACT ma obu ALT kariri ugboro 3 ma e jiri ya tunyere VGN, o na akwadoro ka ibelata ogwu ma obu kwusi ogwu Tulip drug.

Nsonaazụ

Dịka ntuziaka maka ojiji a ga-esonye, ​​ntinye Tulip yana nsogbu ndị a:

  • usoro akwara: rhabdomyolysis, myalgia, neuropathy, myositis, bursitis, ogbu na nkwonkwo,
  • Ọkpụkpụ mkpụrụ ndụ: ọbara ọgbụgba ma ọ bụ ọbara ọgbụgba, ọrịa akụkụ, enweghi ike, nsogbu ọgbụgba, mbelata kemịkalụ nke mmamịrị, urolithiasis, ọrịa urogenital,
  • usoro iku ume: ụkwara ume ọkụ, ụkwara ume ọkụ, imi na-egbu egbu, ponia, dyspnea, bronchitis, rhinitis,
  • eriri afọ: pancreatitis, ọnya duodenal, ọnya afọ, gastroenteritis, stomatitis, ọnụ akọrọ, ọgbụgbọ, obi mgbawa, belatara ma ọ bụ ịba ụba agụụ, belching, vomiting, afọ ntachi ma ọ bụ afọ ọsịsa, ọgbụgbọ.
  • ọgbụgba, nkụda mmụọ, isi ọwụwa, iro ụra, mmeghachi ahụ nfụkasị, tinnitus, ịba, mgbu obi, mmụba intraocular, arrhythmia ga-ekwe omume.

Tupu ịmalite ịgwọ ọgwụ ahụ, ọnwa 1.5 na ọnwa 3 mgbe ịmalite ọgwụgwọ, yana mmụba ọ bụla na onorvastatin, a ga-ekpebi ihe ngosipụta ọrụ imeju. Ekwesịrị inyocha ọrụ nke enzymes imeju mgbe ihe mgbaàmà ọ bụla nke mmebi imeju pụtara.

Ihe ngbanwe

A machibidoro ya idebe Tulip n'ihe ndị a:

  • hypersensitivity na atorvastatin na ngwa ndị ọzọ inyeaka,
  • ọrịa imeju na-arụ ọrụ ma ọ bụ mmụba n'ọbara nke transminates “imeju” na plasma nke amabeghị (karịa ugboro atọ ma e jiri ya tụnyere oke dị elu nke nkịtị),
  • myopathy
  • ime na lactation,
  • afọ ruo afọ 18 (arụpụtaghị na ịdị adị na nchekwa),
  • ụkọ lactase
  • lactose anagide ihe,
  • Ọrịa glucose-galactose malabsorption syndrome.

Iji nlezianya: ị alcoholụbiga mmanya ókè, akụkọ banyere ọrịa imeju, ọrịa nke usoro akwara (akụkọ ihe mere eme nke ndị nnọchite ndị ọzọ nke HMG-CoA reductase inhibitor otu), enweghi ike elektrolyte, endocrine (hyperthyroidism) na nsogbu nke metabolic, hypotension, ọrịa na-efe efe siri ike ( sepsis), ọrịa na-achịkwaghị achịkwa, nnukwu ịwa ahụ, trauma.

Dodoụbiga ya ókè

N'ihe banyere ịdoụbiga mmanya ókè, enweghị ọgwụgwọ a kapịrị ọnụ. Ọ dị mkpa ịme ihe iji kwụsị ịmịnye ọgwụ ahụ (gastric lavage, oriri nke adsorbents), na-eduzi ọgwụgwọ symptomatic iji nọgide na-arụ ọrụ ahụ dị mkpa.

Analogs nke Tulip, ọnụahịa dị na ahịa ọgwụ

Ọ bụrụ na ọ dị mkpa, ịnwere iji dochie ọgwụ nke Tulip dochie anya - ọgwụ ndị a bụ:

Mgbe ị na-ahọrọ analogues, ọ dị mkpa ịghọta na ntuziaka maka iji Tulip, ọnụahịa na nyocha nke ọgwụ nwere otu mmetụta emetụtaghị ya. Ọ dị mkpa ịnweta ndụmọdụ nke dọkịta na ịghara ime mgbanwe ọgwụ ọ bụla.

Ọnụahịa dị na ahịa ọgwụ Russia: Tulip mbadamba 10 mg 30 pcs. - site na 240 ruo 270 rubles, 20 mg 30 mbadamba. - site na 363 ruo 370 rubles.

Na-echekwa na okpomọkụ agaghị akarị 25 Celsius. Ekwela ka ụmụaka ghara iru ya. Ndụ shelf bụ afọ 3. N'ime ụlọ ahịa ọgwụ, ọgwụ na-ere ya.

2 nyocha maka “Tulip”

Tulip malitere ị drinkụ mmiri mgbe ọ nwesịrị nyocha ọbara nke gosipụtara cholesterol dị elu. Ezubere ọgwụ a iji gbochie egbochi mkpụkọ ọbara site na imechi ọbara. A Iụrụ m ọgwụ a ọnwa ole na ole, ma enwere m obi ọjọọ wee kwụsị ị .ụ ya. Ọ dị mma ị drinkụ ha, ebe ọ bụ na achọrọ ya ị were mbadamba 1 kwa ụbọchị. Na mbụ ihe niile dị mma. Afọ wee malite imerụ ahụ, oke ọgbụgbọ, ọnụọgụ ụkwụ na aka. Usingjụ ị thisụ ọgwụ a, mgbe obere oge gasịrị, ahụrụ m mma. Ọ bụ ezie na ekwesịrị ị mata eziokwu ahụ bụ na ọkwa nke cholesterol n'ime ọbara belatara.

Ọbụghị ụdị Atorvastatin kachasị ewu ewu, maka mụ onwe m ka ọ dị mma ịhọrọ atoris.

Mmetụta akụkụ

Dabere na WHO, a na-ekepụta mmetụta ndị na-achọghị na oge nke mmepe ha dị ka ndị a: oge ​​(> 1/100, 1/1000, 1/10 000, ® na-contraindicated n'oge afọ ime Ọ bụ n'ihi na cholesterol na ihe ndị na-agwakọta site na cholesterol dị mkpa maka Mmepụta nwa ebu n'afọ, ihe ọghọm nke igbochi HMG-CoA mbelata ga-erite uru nke iji ọgwụ n'oge afọ ime.

Ọ bụrụ na achọpụtara afọ ime n’oge ọgwụgwọ Tulip ®, o kwesịrị ịkwụsị nchịkwa ya ozugbo enwere ike, dọọ onye ọrịa aka na ntị gbasara ihe nwere ike ibute nwa ebu n’afọ.

Enwere ike iji ọgwụ Tulip ® mee ọgwụ na ụmụ nwanyị toro ogologo ma ọ bụrụ na ihe ịtụrụ ime dị obere, ma meekwa ka onye ọrịa mara banyere ihe nwere ike ibute nwa ebu n’afọ n’oge ọgwụgwọ.

Mụ nwanyị nwere afọ ọmụmụ n'oge ọgwụgwọ Tulip ®, a ga-eji ụzọ mgbochi ọgwụ ndị a pụrụ ịdabere na ya mee ihe.

Atorvastatin dị n’ime mmiri ara ara, ya mere a na-enye ya ọgwụ n ’ime mmiri ara. Ọ bụrụ na ọ dị mkpa iji ọgwụ Tulip ® n'oge ị na-ara, a ga-akwụsị ịkwụsị inye ya ara.

Ntụziaka pụrụ iche

Mmetụta imeju

Dị ka iji ya nke ndị ọzọ HMG-Co-reductase inhibitors (statins), na usoro ọgwụgwọ Tulip a, nwere oke (karịa ugboro atọ ka e jiri ya tụnyere VGN) mmụba n'ọbara nke mmịnye ọrịa hepatic: ACT na ALT ga-ekwe omume.

Tupu ịmalite ọgwụgwọ, izu isii na izu iri na abụọ ka mmalite nke ị Tụ ọgwụ Tulip ® ma ọ bụ mgbe ịbawanye ọgwụ ya, ọ dị mkpa iji nyochaa ndị na-egosi ọrụ imeju (ACT, ALT). Ekwesịrị inyocha ọrụ nke imeju mgbe akara nke akwara nke mmebi imeju pụtara. N'ihe banyere mmụba ọrụ nke ACT na ALT, a ga-enyocha ọrụ ha ruo mgbe ọ na-agbanwe. Ekwesịrị iji Tulip ® kpachara anya na ndị ọrịa na-a abuseụbiga mmanya ókè na / ma ọ bụ nwee akụkọ banyere ọrịa imeju.

Ọrịa imeju dị na ọkwa ọrụ ma ọ bụ mmụba na ọrụ nke transpeases hepatic nke plasma ọbara nke sitere na ya bụ ihe a na-egbochi iji ọgwụ Tulip ®.

Mkpochapu Stroke na Ahụike Mbelata Lipid (SPARCL)

Ntughari banyere mgbanwe dị iche iche nke ọrịa strok na ndị ọrịa na-abụghị IHD onye merụrụ ọrịa na nso nso a ma ọ bụ transient ischemic Attack (TIA) kpughere ihe dị oke egwu ọnya ọbara na ndị ọrịa na-ewere atorvastatin na ọnụọgụ 80 mg ma e jiri ya tụnyere placebo. Otu ihe dị oke egwu pụtara na ndị ọrịa nwere ọrịa ọbara na-akụ n'ọbara ma ọ bụ na-acha ọcha n'oge ọmụmụ malitere. Maka ndị ọrịa nwere ọrịa strok ma ọ bụ nke na -echekarị ọgwụ ma na-a atụ ọgwụ atorvastatin na ọgwụ mg-80, ihe dị nhịahụ / uru bụ ihe a kapịrị ọnụ, a ga-akpachapụ anya lelee ọghọm ọgbụgba ọbara tupu ịmalite ọgwụgwọ.

Ọkpụkpụ akpụ akpụ akpụ

Mgbe ị na-eji ọgwụ ahụ Tulip ® nwere ike ịmalite myalgia. Achọpụtara nchọpụta nke myopathy (mgbu mgbu na adịghị ike na mgbakwunye na mmụba nke ọrụ CPK karịa ugboro 10 ma e jiri ya tụnyere VGN) nwere ike iche na ndị ọrịa nwere nsogbu myalgia, akwara olu ma ọ bụ adịghị ike na / ma ọ bụ mmụba dị ịrịba ama na ọrụ CPK. Ekwesịrị ịkwụsị Tulip ® ma ọ bụrụ na enwee ịrị elu na ọrụ KFK ma ọ bụ ọnụnọ nke enyogathy ma ọ bụ enyo enyo.

Mgbe ị na-eji ndị ọzọ HMG-Co-reductase inhibitors (statins), enwere ike ịbawanye ihe ize ndụ nke myopathy mgbe ị na-eji cyclosporine, fibrates, erythromycin, nicotinic acid dị na usoro mkpolata egbugbere ọnụ (karịa 1 g / ụbọchị) ma ọ bụ ọgwụ antifungal nke otu azole.Iji Tulip ® jikọtara ya na fibrates, erythromycin, immunosuppressants, ọgwụ antifungal nke otu azole ma ọ bụ nicotinic acid na usoro mkpolata egbugbere ọnụ (karịa 1 g / ụbọchị), ọ dị mkpa iji tụọ uru a na-atụ anya ya na ihe egwu dị na ọgwụgwọ Tulip ®.

Ọ na-esikarị na mkpesa nke ọgụ ọgwụ ọgbụgba na-egbochi myopathy n'oge ma ọ bụ mgbe ejiri ọgwụ, gụnyere atorvastatin. A na-ahụ maka myopathy na-ahụ maka mgbasa ozi na-adịghị ala ala site na adịghị ike akwara na nsọtụ nke elu na mmụba nke plasma ọbara CPK, nke na-adịgide n'agbanyeghị nkwụsị nke ọgwụgwọ statin.

Ọ bụrụ na ọ dị mkpa, usoro ọgwụgwọ ga-atụle ohere nke iji ọgwụ ndị a na mbido mbụ na usoro mmezi. A na-atụ aro ka ị na-agbakarị oge ọrụ CPK.

Agaghị atụ aro jikọtara atorvastatin na fusidic acid, yabụ, ekwesịrị ịbelata ọgwụgwọ atorvastatin n'oge ojiji fusidic acid.

E kwesịrị ịdọ ndị ọrịa ọdụ na ha kwesịrị ịgakwuru dọkịta ozugbo ma ọ bụrụ na mgbu na-enweghị nkọwa ma ọ bụ adịghị ike nwere ahụ, ọ bụrụ na ọnya ma ọ bụ ahụ ọkụ na-eso ya.

Mgbe ị na-eji ọgwụ Tulip ®, yana ndị ọzọ na-egbochi HMG-Co-reductase (statins), a na-akọwapụtakarị ikpe nke rhabdomyolysis na nnukwu gbasara akụrụ ọdịda n'ihi myoglobinuria.

Ọ bụrụ na enwere ihe mgbaàmà nke myopathy enwere ike ma ọ bụ ihe dị ize ndụ maka mmepe nke akwara ọdịda n'ihi rhabdomyolysis (dịka ọmụmaatụ, nnukwu ọrịa na-efe efe, hypotension, ịwa ahụ dị ukwuu, mmerụ ahụ, metabolic siri ike, electrolyte na nsogbu endocrine na nsogbu nchịkwa), Tulip ® ọgwụgwọ kwesịrị ịkwụsị ma ọ bụ kpam kpam. nkagbu.

Ọrịa ngụgụ

Ọrịa nke ụfọdụ ọrịa ngwangwa agbagoro ka ejiri kọmpụta ụfọdụ, ọkachasị, na usoro ọgwụgwọ ogologo oge. Ngosipụta nke ulo ogwu gunyere ume mkpụmkpụ, ụkwara na-enweghị mkpụrụ, yana ahụike n'ozuzu oke (ike ọgwụgwụ, oke ibu, na ahụ ọkụ). Ọ bụrụ na a na-enyo enyo na ịba n'etiti ọrịa ngba, ọrịa a ga-akwụsị ịgwọ ya.

Studiesfọdụ ọmụmụ na-atụ aro na iji statins dị ka klas nwere ike iduga n'ọbara glucose ọbara, na ụfọdụ ndị ọrịa nwere nnukwu ihe ibute ọrịa shuga n'ọdịniihu, ha nwere ike ibute ọrịa hyperglycemia, nke chọrọ usoro ọgwụgwọ antidiabetic ọkọlọtọ. Agbanyeghị, ihe ọghọm a enweghị ike iji ya tụnyere mbelata ọghọm vaskụla mgbe ị na-ewere statins, na, yabụ, agaghị abụ ihe kpatara ịkagbu ọgwụgwọ na statins. A ga-achịkwa ndị ọrịa nọ n'ihe ize ndụ (yana ịba ụba glucose afọ na 5.6-6.9 mmol / L, BMI> 30 n'arọ / m 2, triglycerides dị elu, ọbara mgbali elu), ma ụlọ ọgwụ na biochemical, dabere na ụkpụrụ mba maka inye ọgwụ nyere aka.

Mmetụta ikike ịkwọ ụgbọ ala na usoro nchịkwa

N'oge ọgwụgwọ na Tulip ®, a ga-akpachara anya mgbe ị na-anya ụgbọ ala ma na-eme ihe ndị ọzọ nwere ike ịdị ize ndụ chọrọ mgbanye uche na ọsọ nke mmeghachi omume psychomotor.

Mkparịta ụka ọgwụ ọjọọ

Ihe ọghọm nke myopathy n’oge ọgwụgwọ na HMG-CoA reductase inhibitors na-abawanye site na iji otu oge cyclosporine, erythromycin, clarithromycin, immunosuppressive, antifungal ọgwụ (ọgwụ azole)n'ihi mmụba enwere ike na ntinye nke atorvastatin n'ime ọbara.

Iji nke imekotaotuugbo iji Ndị na - egbochi nje HIV - indinavir, ritonavir - ihe ọghọm nke imepụta myopathy na-abawanye.

Enwere ike imekọrịta ụdị mmekọrịta ahụ n'otu oge iji atorvastatin yana fibrates na acid nicotinic na usoro iji egbugbere ọnụ belata (karịa 1 g / ụbọchị).

Ndị na-egbochi CYP3A4 Isoenzyme

Ebe ọ bụ na atorvastatin bụ metabolized site na iji isoenzyme CYP3A4, iji ọgwụ a jikọtara ọnụ Tulip ® na ndị na - egbochi aechezyme nwere ike ibute mmụba nke atorvastatin na plasma ọbara. A na-ekpebi ogo nke mmekọrịta na mmetụta nke ịba ụba nke atorvastatin site na mgbanwe dị iche iche nke nsonaazụ ahụ na CYP3A4 isoenzyme.

OATP1B1 na-egbochi ndị na-egbochi protein

Atorvastatin na metabolites ya bụ mkpụrụ ọgwụ protein nke njem nke OATP1B1. Ndị na-egbochi OATP1B1 (dịka ọmụmaatụ, cyclosporine) nwere ike iwelie bioavailability nke atorvastatin. Yabụ, iji atorvastatin na dose 10 mg na cyclosporine na dose 5.2 mg / kg / ụbọchị na-eduga na mmụba nke mkpokọta atorvastatin na plasma ọbara site na ugboro 7.7.

Site na nke atorvastatin 10 mg na erythromycin (500 mg 4 ugboro / ụbọchị) ma ọ bụ clarithromycin (500 mg 2 ugboro / ụbọchị), nke na-egbochi isoenzyme nke cytochrome CYP3A4, enwere mmụba na mkpokọta atorvastatin na plasma ọbara (site na 40% mgbe ejiri ya erythromycin na 56% - mgbe ejiri clarithromycin mee ihe).

Ojiji atorvastatin na-egbochi ya na ndị na-egbochi nchebe, nke a maara dị ka ndị na-egbochi cytochrome CYP3A4 isoenzyme, na-esonye na mmụba nke atorvastatin na plasma ọbara (ya na iji ya na erythromycin - C n'otu ogemax atorvastatin na-abawanye site na 40%).

Nchikota atorvastatin na uzo 40 mg na diltiazem na onwa 240 mg na-eduga na mmụba nke mkpokọta atorvastatin na plasma ọbara.

Enweghị mmekọrịta dị omimi nke atorvastatin na cimetidine achọpụtara.

N'otu oge, atorvastatin na onunu si na 20 mg ruo 40 mg na itraconazole na ntụtụ nke 200 mg na-eduga na mmụba okpukpu atọ na AUC nke atorvastatin.

Ebe ọ bụ na mmiri mkpụrụ osisi grape nwere otu ma ọ bụ karịa ihe na-egbochi CenP3A4 isoenzyme, ị excessiveụbiga ya ókè (karịa 1.2 L kwa ụbọchị maka ụbọchị 5) nwere ike ibute mmụba nke plasma nke atorvastatin.

CYP3A4 Isoenzyme Inductors

Ihe atorvastatin jikọtara ya na ndị na - akpata SURZA4 isoenzyme (dịka ọmụmaatụ, efavirenz ma ọ bụ rifampicin) nwere ike ibute mkpokọta mkpokọ atorvastatin na plasma ọbara. N'ihi otu ụzọ mkparịta ụka na rifampicin (onye na - akpọ CYP3A4 isoenzyme na onye na - ebugharị protein hepatocyte transpoff protein), anaghị atụ aro iji otu atorvastatin na rifampicin, ebe ọ bụ na a kwụsịtụrụ ọrụ nke atorvastatin mgbe rifampicin na - eduga n'ịbelata ọnụnọ bara ụba na ator.

N'iji oge nke atorvastatin na nkwusioru nke nwere magnesium na aluminom hydroxides n’ime, nnabata nke atorvastatin na plasma na-ebelata ihe dịka 35%, agbanyeghị, ogo nke mbelata nke ịta LDL-C adịghị agbanwe agbanwe.

Atorvastatin anaghị emetụta ọgwụ ọgwụ nke phenazone, yabụ, ị na-ejikọ mmekọrịta ọgwụ ndị ọzọ metabolized site na otu isoenzymes ahụ.

Mmetụta dị ala nke ijikọ ọnụ na colestipol dị elu karịa nke ahụ maka ọgwụ ọ bụla iche, n'agbanyeghị mbelata 25% na ntinye nke atorvastatin mgbe ejiri colestipol jiri ya mee ihe.

Emebeghị nnyocha banyere mmekọrịta nke atorvastatin na fusidic acid. Dika ihe ndi ozo, ihe omumu banyere ahia banyere ojiji nke atorvastatin na fusidic acid kwuru ihe ndi ozo na akwara, tinyere rhabdomyolysis. Amaghi uzo esi emekorita ihe. Ndị ọrịa dị otú a chọrọ nlezianya nyocha na, ikekwe, ịkwụsị nke atorvastatin.

Ọ bụ ezie na emebeghị nnyocha banyere mmekorita nke atorvastatin na colchicine, ekwuputala banyere myopathy na njikọta na colchicine, a ghakwara ịkpachara anya mgbe a na-edepụta atorvastatin na colchicine.

Site na iji digoxin na atorvastatin ugboro ugboro na 10 mg Css plasma digoxin anaghị agbanwe agbanwe. Ka osi di, mgbe eji digoxin na atorvastatin na onwa 80 mg / ubochi, ntughari nke digoxin na plasma ọbara di elu karia 20%. Ndị ọrịa na-a digụ digoxin na atorvastatin chọrọ maka nlebara anya nke mkpokọta digoxin na plasma ọbara.

N'iji oge nke atorvastatin na onwa 10 mg 1 oge / ubochi na azithromycin na nha 500 mg 1 oge / ubochi, itinye uche nke atorvastatin na plasma obara agbanweghi.

Iji otu oge atorvastatin na ọgwụ mgbochi nwere norethisterone na ethinyl estradiol, enwere mmụba dị ukwuu na AUC nke norethisterone na ethinyl estradiol ihe dị ka 30% na 20%, n'otu n'otu, nke a ga-echebara mgbe ị na-ahọrọ ọgwụ mgbochi ogwu.

Atorvastatin nwere ojiji a na-ejikọta ya na terfenadine enweghị mmetụta dị ukwuu na ụlọ ọgwụ na ọgwụ pharmacokinetics nke terfenadine.

N'ime ndị ọrịa na-a warụ ọgwụ warfarin ruo ogologo oge, atorvastatin na dose 80 mg / ụbọchị dịkarịrị obere oge prothrombin na ụbọchị mbụ nke ijikọ aka. Mmetụta a na-apụ n'anya mgbe ụbọchị iri nke ọgwụ ndị a na-eme n'otu oge. Agbanyeghị na ekwuputala banyere ọrịa mgbanwe dị egwu na anticoagulant mmetụta dịkarịsịrị ala, a ga-ekpebi oge prothrombin na ndị ọrịa na - ewere ọgwụ coumarin anticoagulants tupu oge na - ezuru mmalite nke ọgwụgwọ na atorvastatin iji hụ na enweghị mgbanwe mgbanwe dị ukwuu na oge prothrombin. Ozugbo edere oge prothrombin kwụsiri ike, enwere ike ịlele ya na oge ndị ọrịa na-a coụ ọgwụ coumarin anticoagulants. Ọ bụrụ n’ịgbanwe dose ahụ ma ọ bụ kwụsị ọgwụgwọ, ekwesịrị imeghachi ihe ndị a. Enweghị njikọ n'etiti ojiji nke atorvastatin na ọbara ọgbụgba ma ọ bụ mgbanwe n'oge prothrombin na ndị ọrịa na-adịghị anticoagulants.

Site n’otu oge eji atorvastatin na dose 80 mg na amlodipine na dose nke 10 mg, ọgwụ ọgwụ nke atorvastatin na nguzozi agbanweghi.

Ọgwụ ndị ọzọ na-eme ka egbusi ike gwụ

Site na iji atorvastatin na-eme n'otu oge yana ọgwụ hypoliplera (dịka ọmụmaatụ, ezetimibe, gemfibrozil, ihe na-egosi fibroic acid) na belata doses, ihe ize ndụ nke ịmalite rhabdomyolysis na-abawanye.

Usoro ọgwụgwọ concomitant ndị ọzọ

Site na iji atorvastatin jikọtara ọnụ na ọgwụ antihypertensive na estrogens (dị ka usoro ọgwụgwọ nnọchi), enweghị nchọpụta mmekọrịta dị ịrịba ama na ụlọ ọgwụ.

Ahapụ Gị Ikwu