Glemaz: Njirimara nke ọgwụ, usoro onunu ogwu, ntuziaka maka ojiji

Glemaz bụ ọgwụ nwere otu ọgwụ dị iche iche bụ usoro dị iche iche nke sulfonylureas nke ọgbọ nke atọ.

A na-eji ngwá ọrụ aka ịchịkwa ọkwa glucose plasma n'ihu onye ọrịa na-arịa ụdị ọrịa shuga mellitus na-enweghị nsogbu.

A na-emepụta Glemaz site na ụlọ ọrụ ọgwụ n'ụdị mbadamba. Mpempe akwụkwọ Glemaz nwere akụkụ anọ nwere oghere, a na-etinye notches atọ n'elu ahụ.

Akụkụ bụ isi nke ọgwụ ahụ bụ glimepiride. Na mgbakwunye na kọmpụta ọrụ bụ isi, ihe mejupụtara ọgwụ ahụ gụnyere ihe ndị ọzọ na-arụ ọrụ inyeaka.

Ngwakọta ndị a dị na mejupụtara Glemaz bụ:

  • sodium croscarmellose,
  • cellulose
  • stereta magnesium,
  • Chiti edo edo,
  • ncha ntutu mara mma,
  • MCC.

Otu mbadamba ihe dị 4 mg nke ihe na-arụ ọrụ.

A na-eji ọgwụ ahụ eme ihe na mmeju nke monotherapy yana dịka akụrụngwa nke ọgwụgwọ siri ike na ọgwụgwọ nke ụdị ọrịa shuga 2 nke ọrịa mellitus.

Pharmacodynamics nke ọgwụ Glemaz

Glimepiride, nke bụ akụkụ nke mbadamba nkume ahụ, na-akpali secretion na iwepu insulin na sel beta nke anụ ahụ na-abanye n'ọbara. Ọ bụ na nsonaazụ a ka egosipụtara mmetụta nke pancreatic nke onyinye dị n'ọrụ.

Na mgbakwunye, ọgwụ ahụ na-enyere aka melite nghọta nke akwara mkpụrụ ndụ insulin na - emetụta akwara na abụba maka mmetụta nke insulin homonụ na ha. N'ime mmetụta ọgwụ a na-enweta na mkpụrụ ndụ anụ ahụ insulin na-emetụta, a na-egosipụta nsonaazụ extrapancreatic nke ọgwụ Glymaz.

A na-arụ ọrụ nke ịmịkọta insulin site na usoro sulfonylurea site na igbochi ọwa mmiri nke ATP na-adabere na mkpụrụ ndụ nke mkpụrụ ndụ beta pancreatic. Igbochi ọwa na-ebute depolarization nke sel yana, n'ihi nke a, imepe oghere ndị nwere ume.

Mmụba na ịba ụba nke calcium n'ime sel na-eduga n'ịhapụta insulin. Ntọhapụ nke insulin mgbe ekpughere ya na mkpụrụ ndụ beta nke ihe mejupụtara ọgwụ Glymaz na-eduga na insulin nke dị nro ma dịkwa obere, nke na-ebelata ọrịa nke hypoglycemia n'ime ahụ onye ọrịa nwere ụdị shuga 2.

Ihe nọ n'ọrụ nwere mmetụta inhibitory na sisọ potassium na membranes nke kadiomyocytes.

Glimepiride na-enye mmụba nke ọrụ glycosylphosphatidylinositol-phospholipase akọwapụtara nke C. Glimepiride na-enyere aka igbochi guzobe glucose na sel imeju. A na-eme usoro a site na ịbawanye uru intracellular nke fructose 1,6-bisphosphate. Ngwakọta a na - egbochi gluconeogenesis.

Ọgwụ nwere obere antithrombotic mmetụta.

Ahapụ Gị Ikwu